Snödskallegrottan

Snöskallegrottan, eller snödskallegrottan är en grotta norr om Ånge. Grottan ungefär 57 meter lång . Ingången är ganska brant och leder via en trappliknande formation ner till Kerstins sal. Här finns flera kortare sidogångar. Enligt sägen blev första fäbodtösen Kerstin bergtagen av Snöskallefolket en sommar för länge sedan. Se dig noga för, det sägs att hon drar undan fötterna på grottans besökare.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC1RFCK

Källa: https://docplayer.se/2956006-Sagner-och-sevardheter-i-bracke-kommun.html

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/e64f83a4-c686-482e-afd0-318469fcc56b

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Snödskallegrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Vallströmsuddestugan

Vallströmsuddestugan är en övernattningsstuga som ligger i Jämtgavelns naturreservat. Jämtgavelns naturreservat är ett stort reservat med drygt två mil leder, flera övernattningsstugor och rastplatser. Här finns spår av människors verksamhet sedan flera århundraden som fäbodar och torp. Reservatet är en plats för friluftsliv och vandringar i den norrländska urskogen.

Raskbodarna

Raskbodarna är en övernattningsstuga som ligger i Jämtgavelns naturreservat. Reservatet är perfekt för en helgtur med övernattning och har sammanlagt cirka 2 mil vandringsleder, flera övernattningsstugor och flera vindskydd. Här finns spår av människors verksamhet sedan flera århundraden som fäbodar, skogsarbetarkojor och fångstgropar.

Nybyggestugan

Nybyggestugan är en övernattningsstuga som ligger i Jämtgavelns naturreservat. Reservatet är varierat med skog, myr och vattendrag som bildar en mosaik av olika naturtyper. Det mesta av skogen i reservatet är över 140 år gammal och relativt lite påverkad av skogsbruk i sen tid. Här finns flera vandringsleder, öppna stugor, grillplatser och fina möjligheter till fiske.

Sösjö Brandtorn

Sösjö Brandtorn ligger på Kristenberg öster om Bräcke och byggdes 1939.

Ovansjögrottan

Ovansjögrottan är en grotta som ligger nordväst om Ånge. Ingången till grottan är genom ett 6 meter lodrätt schakt. Nere i grottan finns en stor kammare och några åtta till tio meter lång gångar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.