Södra Svänö

Södra Svänö är en övernattningsstuga belägen i Store Mosse nationalpark. Nationalparken är Sveriges största till stora delar orörda högmosseområde söder om Lappland. Här kan du uppleva friluftsliv på flera sätt såsom att åka skidor, vandra med snöskor på mossen, spana på fåglar och mycket mer.

Det finns även flera andra naturreservat i omedelbar anslutning till nationalparken såsom Brokullen och Långö Mosse vilket innebär att det skyddade området är nära 8 000 hektar.

Källa: https://www.sverigesnationalparker.se/park/store-mosse-nationalpark/besoksinformation/rasta-ata-bo/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Södra Svänö

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Lövö

Lövö är en övernattningsstuga belägen i södra delen av Store Mosse Nationalpark. Nationalparken är känd för sina många vandringsleder som går genom olika naturtyper och har olika svårighetsgrader. Här kan du vandra längs tallbevuxna rockar, genom lövklädda kulturmarker och över högmossen. Det finns även möjlighet att åka skidor, vandra med snöskor på mossen, spana på fåglar och mycket mer.

Goe Muttes grotta

Goe Muttes grotta ligger sydväst om Skillingaryd i Småland. Grottan är en 11 meter lång och 0.8 meter hög sprickgrotta. Det sägs att grottan använts för att gömma mat och värdesaker under orostider.

Fryele kvarn

Fryele kvarn ligger norr om Värnamo. Här Härån eller mindre fall eller fors.

Jättefarstan

Jättefarstan är en mindre grotta sydost om Gnosjö. Grottan är 2,5 meter gång en meter och 2,5 meter hög och har släta bergväggar. Ingången är ungefär 0,5 meter bred. Det berättas hemlighetsfulla väsen bebott berget och att hammarslag hörts inifrån berget.

Bergakungens grotta

Bergakungens grotta är en grotta norr om Gnosjö. Grottan är elva meter lång och fem meter bred.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.