Stadsbergsstugan

Stadsbergsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Krångede. Krångede är en by och ett vattenkraftverk vid Indalsälven i Ragunda distrikt i Ragunda kommun i östra Jämtland. Stadsbergsstugan ligger vid Stadsbergetleden som är en vandringsled på 6 km som tar dig upp till toppen av Stadsberget.

Källa: https://ragundadalen.se/ovrigt/vandringsleder-i-ragundadalen-hiking-trails-in-ragundadalen/stadsbergetleden-krangede.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Stadsbergsstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Granåsens Brandtorn

Granåsens Brandtorn ligger öster om Hammarstrand. Tornet är ett 16 meter högt järntorn som byggdes 1941.

Ättestupan på Hundberget

Ättestupan på Hundberget ligger vid Bybo sydväst om Hammarstrand.

Getgrottan

Getgrottan ligger i söder om Ragunda. Grottan fungerade tidigare som skydd för får och getter. Varje år hölls bön vid grottan för djurens säkerhet.

Döda Fallet

Döda Fallet är en fors som sedan 1796 är torrlagd sydost om Hammarstrand. Torrläggningen är ett resultat av ett misslyckat vattenledningsarbete.

Herculesgruvan

Herculesgruvan ligger vid Döda Fallet sydost om Hammarstrand. I gruvan bröts det järn med järnhalten ska ha varit låg så arbetet lades ner. Idag finns en ca 10 meter lång gruvgång klar. Idag är gruvan dock avspärrade på grund av ras som inträffat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.