Starrbergsstugan

Starrbergsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Starrberget naturreservat. Reservatet ligger i Vännäs kommun i Västerbottens län.

Starrberget naturreservat är ett av de största naturreservaten i Västerbottens län och har en yta på 6770.55 km. Det finns flera vandringsleder i området som passar både för nybörjare och mer erfarna vandrare.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/besoksmal/naturreservat/starrberget.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Starrbergsstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Grottan på Sjöberget

Grottan på Sjöberget ligger nordväst om Vännäs. Grottan är drygt två gånger tre meter. Det sägs att en rysk desertör från kriget 1809 ska ha bott i grottan.

Vallbergsgrottan

Vallbergsgrottan är en grotta som ligger nordost om Umeå. Grottan är stor men svåråtkomlig. Enklast att komma till grottan är via Tavelsjöleden och där den passerar vindskyddet och utsiktsplatsen på Vallberget.

Stupgrottan

Stupgrottan ligger på Tavelsjöberget nordväst om Umeå. Grottan ligger på en avsats ovanför stigen, för att nå den behöver man klättra upp i en smal spricka. Innanför grottans ingång, som är lågt, finns ett 3 meter djup stup, detta leder till grottgång och kryppassage igenom vilken man kan kolla till en inre sal. Totalt är grottan 30 meter lång.

Tvillinggrottorna

Tvillinggrottorna ligger på Tavelsjöberget nordväst om Umeå. I en bergnisch finns två grottor, vara den högra leder till Tavelsjöbergets största grottsal. Den vänstra är mer svårtillgänglig och fylld av stora block. Längst in i den grottan finns krypgångar som leder in i berget.

Skorstensgrottan

Skorstensgrottan ligger på Tavelsjöberget nordväst om Umeå. Jättelika klippblock lutar här mot berget som skapar en men smal genomgående tunnel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.