Stenbitsbäcken

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC3QXCJ_spruten?guid=d0584d55-bf1d-4d6e-b21c-34af81810378

Karta till Stenbitsbäcken

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Svärmorskojan

Svärmorskojan är en övernattningsstuga som ligger vid Svärmorstjärn i Björnlandets nationalpark. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis. Det är enkelt boende med sovplatser, kamin, bord och stolar. Björnlandets nationalpark är en av Sveriges nationalparker och ligger i Västerbottens län. Parken har en yta på 107 km² och är känd för sin vackra natur och möjligheter till friluftsliv.

Angsjökojan

Angsjökojan är en övernattningsstuga som ligger i Björnlandets nationalpark där du kan övernatta gratis. Nationalparken är en storslagen vildmark och en av landets mest värdefulla urskogar med flera vandringsleder, rastplatser och grillplatser. Det finns två övernattningskojor i nationalparken: Angsjökojan och Svärmorskojan.

Stockholmsgata

Stockholmsgata är ett 148 hektar stort naturreservat. Reservatet domineras av en 50 meter djup och 1,5 kilometer lång kanjon, som troligen har fått namnet Stockholmsgata av besökare som tyckt att de höga klippväggarna liknar gränderna i Gamla stan i Stockholm. Kanjonen bildades för 9 400 år sedan av en isälv som gröpte ur urberget. Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholmsgata_(naturreservat)

Vitterhuset

Vitterhuset ligger vid Vispsjön söder om Åsele. Platsen är en klippblocksanhopning med väldiga överhäng och överbryggningar som bildar salar och grottor. Formationerna är av sådant format att de gett upphov till sägen och saga. Klippformationerna i Vitterhuset är uråldriga minnen från istiden och har rönt stort intresse från grottforskare. Här bor också Vittra, enligt sägen. Och visst känns det lite pirrigt att vandra under de majestätiska stenblocken.

Folke Ricklunds stuga

Folke Ricklunds stuga är en övernattningsstuga som ligger i Stockholmsgata. Stockholmsgata är ett naturreservat i Västernorrlands län som ligger mellan Umeå och Örnsköldsvik. Stugan har två bäddar och en kamin och förvaltas av Länsstyrelsen Västernorrland.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.