Stenkyrkan

Stenkyrkan är en grotta vid Forsmark nordväst om Storuman. Grottan är ungefär 20 meter lång och upp till fem meter hög.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/f3d177e8-d8ad-4d15-99a6-3feddabdd9fa

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Stenkyrkan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Märsabäckskojan

Märsabäckskojan är en övernattningsstuga som ligger i Vindelfjällens naturreservat. Kojan ligger stiglöst i djup granskog vid en liten tjärn som rinner ut i Märsabäcken. I kojan ryms 4 personer lätt men upp till 10 personer kan få plats på golvet. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis. Det är enkelt boende med sovplatser, kamin, bord och stolar. Ta med all utrustning. Det går inte att boka kojan eller sovplatserna.

Stor-Aisekojan

Stor-Aisekojan är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Vindelfjällens naturreservat. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis. Det finns plats för 6-8 personer och det är enkelt boende med sovplatser, kamin, bord och stolar. Det finns inga stigar eller leder till kojan så du måste orientera dig till kojan.

Vapskojan

Vapskojan är en övernattningsstuga som ligger i Vindelfjällens naturreservat. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis. Det finns plats för 6-8 personer och det är enkelt boende med sovplatser. Inga stigar eller leder finns så du måste orientera dig till kojan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.