Stor-Aisekojan

Stor-Aisekojan är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Vindelfjällens naturreservat. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis. Det finns plats för 6-8 personer och det är enkelt boende med sovplatser, kamin, bord och stolar. Det finns inga stigar eller leder till kojan så du måste orientera dig till kojan.

Vindelfjällens naturreservat är Sveriges största naturreservat och ett av de största skyddade områdena i hela Europa. Totalt är Vindelfjällen 565 000 hektar stort, lite större än hela Hallands län. Människan har under 8 000 år lämnat avtryck i Vindelfjällen och här är vildmarken också kulturbygd. Höga toppar, djupa dalar & vilda vatten.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/besoksmal/naturreservat/vindelfjallen.html

Källa: https://www.vindelfjallen.se/vandra/hitta-leder-stugor/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Stor-Aisekojan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Märsabäckskojan

Märsabäckskojan är en övernattningsstuga som ligger i Vindelfjällens naturreservat. Kojan ligger stiglöst i djup granskog vid en liten tjärn som rinner ut i Märsabäcken. I kojan ryms 4 personer lätt men upp till 10 personer kan få plats på golvet. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis. Det är enkelt boende med sovplatser, kamin, bord och stolar. Ta med all utrustning. Det går inte att boka kojan eller sovplatserna.

Björnkojan

Björnkojan är en övernattningsstuga som ligger i Vindelfjällens naturreservat. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis. Det finns plats för 6-8 personer och det är enkelt boende med sovplatser, kamin, bord och stolar. Ta med all utrustning. Det går inte att boka kojan eller sovplatserna. Erbjud nya gäster sovplats om du redan sovit en natt.

Vapskojan

Vapskojan är en övernattningsstuga som ligger i Vindelfjällens naturreservat. Kojan är olåst och övernattning i kojan är gratis. Det finns plats för 6-8 personer och det är enkelt boende med sovplatser. Inga stigar eller leder finns så du måste orientera dig till kojan.

Stenkyrkan

Stenkyrkan är en grotta vid Forsmark nordväst om Storuman. Grottan är ungefär 20 meter lång och upp till fem meter hög.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.