Stora Mjältögrottan

Stora Mjältögrottan ligger på Mjältön söder om Öresköldsvik. Grottan har en ingång som är 10 meter hög och är 13 meter lång.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Mj%C3%A4lt%C3%B6n

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC2307K

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Stora Mjältögrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Näskebodarna

Näskebodarna är en stuga där det går att ta en rast och den ligger i Skuleskogens nationalpark. Skuleskogens nationalpark ligger strax utanför samhället Docksta cirka 40 km söder om Örnsköldsvik. Du kan ta dig med bil till samtliga tre entréer till vilka det är skyltat från E4. Med buss nummer 50 kan du ta dig från Härnösand eller Örnsköldsvik till Entré Väst. Näskebodarna användes förr i tiden som fäbodvall. Det betyder att bönderna i byn Näske flyttade ut sina djur för att beta i Skuleskogen under somrarna.

Dalsjöfallet

Dalsjöfallet är ett vattenfall nedströms Dalsjön i Skuleskogen.

Slåttdalsskrevan

Slåttdalsskrevan är en cirka 200 meter lång, 30 meter djup och 7 meter bred skreva i Ångermanland som klyver Slåttdalsberget i två delar. Berget och skrevan ligger centralt i Skuleskogens nationalpark och är en av parkens högsta punkter. Slåttdalsberget består av nordingrågranit. För 1200 miljoner år sedan bildades en diabasgång; flytande magma trängde upp från jordens inre och stelnade. Den mer lättvittrade diabasen har sedan eroderat bort. Flera istider och efterföljande hav och landhöjningsprocesser har med tiden hjälpt till att rensa ur skrevan.

Tärnättholmarna

Tärnättholmarna är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Skuleskogens nationalpark. Skuleskogens nationalpark ligger strax utanför samhället Docksta cirka 40 km söder om Örnsköldsvik.

Slåttdalsgrottorna

Slåttdalsgrottorna ligger på nordspetsen av Slåttdalsberget i Skuleskogens nationalpark. Slåttdalsbergets nordsida har rasat samman och skapat en stor samling block, under denna finns grottor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.