Storstupet

Storstupet är en kanjon norr om Orsa där Ämån rinner i botten. 1902 byggdes en järnvägsbro över kanjonen som är en del av Inlandsbanan.

Storstupet

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Storstupet

Källa: Eget besök på platsen

Karta till Storstupet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Storstupet

Storstupet är en övernattningsstuga som ligger i Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som sträcker sig runt Siljan och Orsasjön och är 34 mil lång. Leden följer främst gamla fäbodstigar, längs sjöar, över myrar och upp på berg och erbjuder en mängd olika upplevelser för den som gillar friluftsliv.

Helvetesfallet

Helvetesfallet är ett vattenfall i Ämån som ligger norr om Orsa i Dalarna. Vattenfallet ligger i en djup ravin med 30 meter höga och branta klippväggar. Rakt över fallet finns en utmanande hängbro som leder ut till en hög klippa som ligger mitt i forsen. Tidigare har det även funnits en andra bro som leder från klippan vidare till andra sidan av Ämån.

Höghed

Höghed är en stuga där det går att övernatta. Stugan ligger vid Siljansleden som är en vandringsled i skogarna runt hela Siljan och Orsasjön. Leden följer främst gamla fäbodstigar, längs sjöar, över myrar och upp på berg och många av fäbodarna är högt och vackert belägna.

Knölbäckens vattenfall

Knölbäckens vattenfall ligger norr on Orsa i Dalarna.

Nybodarna

Nybodarna är en övernattningsstuga som ligger i Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som sträcker sig runt Siljan och Orsasjön och är 34 mil lån³. Leden följer främst gamla fäbodstigar, längs sjöar, över myrar och upp på berg och erbjuder en mängd olika upplevelser för den som gillar friluftsliv. Nybodarna är en gammal fäbod med en kvarvarande byggnad som är en åretruntöppen övernattningsstuga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.