Stupet

Vid Stupet i Dysån, mellan Evertsberg och Osberg, finns ett vattenfall. Platsen passar bra för ett bad.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC2YN7Z_stupet

Källa: https://alvdalspasset.wordpress.com/aktiviter-platser/

Karta till Stupet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Guonnas grotta

Guonnas grotta ligger vid Dåråberg väster om Älvdalen. Guonna är älvdalsmål och är skogsfrun som enligt sägen bodde i grottan på väg upp mot Dåråberg tillsammans med hennes hund och två getter.

Norra Garbergs brandtorn

Norra Garbergs brandtorn ligger väster om Mora. Tornet byggdes 1925, är 15 meter högt och klätt med plåt.

Jonsängsudden

Jonsängsudden är en övernattningsstuga som ligger i Siljansleden. Siljansleden är en 300 km lång vandringsled som går runt Siljan och genom Dalarna. Leden är uppdelad i 6 etapper och erbjuder en fantastisk möjlighet att uppleva naturen och friluftslivet i området. Jonsängsudden är en av de raststugor som finns längs leden och erbjuder en möjlighet att övernatta i området.

Norra Garberg

Norra Garberg är en övernattningsstuga som ligger längs Siljansleden, en 300 km lång vandringsled som går runt Siljan och genom Dalarna. Siljansleden är en fantastisk möjlighet att uppleva naturen och friluftslivet i området.Siljansleden sträcker sig från Fulåberg till Norra Garberg och vidare till Björka.Du kan övernatta på Norra Garberg och njuta av den vackra naturen i området.

Storstupet

Storstupet ligger där Vajsbäck faller ner för berget och skapar flera vattenfall på sin väg mot Österdalälven. Det största fallet längs sträckankallas Storstupet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.