Stybbersmarks fäbod

Stybbersmarks fäbod är en stuga där det går att övernatta och ligger i Arnäsleden. Arnäsleden är en vandringsled som passerar jordbruksbygder, skogar, utsiktsberg, fiskevatten, fäbodvallar, badställen, grottor och kvarn m.m.

Vid Stybbersmarks fäbod finns en fäbodstuga för övernattning. Enligt sägen bebyggdes platsen på 1500-talet av en man, ”Stybbe”, därav ortsnamnet Stybbersmark. Lämningar efter bostaden finns en kort avstickare från fäboden.

Källa: https://naturguiden.ornskoldsvik.se/aktivitetssidor/vandringochpromenader/arnasleden.4.7e6e27ac17a56e44c49448a.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Stybbersmarks fäbod

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Torsbölestugan

Torsbölestugan är en övernattningsstuga för vandrare längs Arnäsleden. Arnäsleden är en 7 mil lång vandringsled som går i en runda med start och mål i Arnäsvall norr om Örnsköldsvik. Leden sträcker sig över totalt 70 kilometer indelad i 8 etapper och är en av de mest lättvandrade och familjevänliga lederna i Höga Kusten.

Räckebergskyrkan

Räckebergskyrkan, eller Räckebergsgrottan, är Sveriges största tunnelgrotta och ligger nordost om Örnsköldsvik. Grottan är 34 meter lång, 4 meter bred och upp till 8 meter hög. I närheten finns även två andra grottor Lilla Räckebergskyrkan och Strandnischen.

Strannebergets Skreva

Strannebergets Skreva ligger på Stranneberget nordost om Örnsköldsvik. Skrevan är 200 meter lång, 1-2 meter bred och som djupast 13 meter djup.

Degerfällegrottan

Degerfällegrottan är en 150 m lång urbergsgrotta. Klättra runt i grottans alla hörn, rep och stegar finnes till hjälp.

Magnum

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.