Styggforsen

Styggforsen som ligger norr om Rättvik är 36 meter högt och fallet bildar en djup klyfta i berggrunden. Vid fallets fot finns en grotta, ”Trollhålet”. En promenadstig leder från parkeringen runt fallet och förbi ”Trollhålet”. Vid parkeringen finns också en kaffestuga med servering sommartid.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Styggforsen

Källa: https://www.visitdalarna.se/boka/se-gora/1495778/styggforsen/detaljer

Källa: http://scriptorumdixi.blogspot.com/2014/06/trollhalans-hemlighet.html

Karta till Styggforsen

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Ockran

Ockran är en övernattningsstuga som ligger utmed Siljansleden. Siljansleden är en 34 mil lång vandringsled som sträcker sig i två slingor runt Siljan och Orsasjön. Landskapet är mäktigt med stora skogar och höjdskillnader på 400 meter. På många håll passerar du småtjärnar och sjöar där du kan stanna för att bada och fiska.

Trollskurukojan

Trollskurukojan är en övernattningsstuga som ligger i Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som sträcker sig runt Siljan och är 300 km lång. Leden går genom skogar, över berg och genom byar och erbjuder en mängd olika upplevelser för den som gillar friluftsliv.

Orbergsgrottan

Orbergsgrottan ligger längs Ljugarens södra strand nordost om Rättvik. Grottan är en sprickgrotta som är nästa 9 meter djup.

Bysjöns raststuga

Bysjöns raststuga är en övernattningsstuga som ligger vid Bysjöns strand. Stugan är en del av Siljansleden som är en 34 mil lång vandringsled som sträcker sig i två slingor runt Siljan och Orsasjön. Siljansleden är känd för sin magnifika natur med omfattande skogar och höjdskillnader på 400 meter. Leden passerar också småtjärnar och sjöar där du kan stanna för att bada och fiska.

Ickån

Ickån är en övernattningsstuga som ligger i Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som tar form av två slingor, en runt sjöarna Siljan och Orsasjön och en som går norrut från Rättvik via Furudal och till Orsa. Leden är mestadels på gamla sommarbetesvägar som avslöjar många minnen från det förflutna. Leden är totalt 340 kilometer och det finns många alternativ när det gäller start- och slutpunkter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.