Sundbergsholmen

Sundbergsholmen är en övernattningsstuga som ligger på en ö i Nedre Råneälven. Nedre Råneälven är Sveriges största kustmynnande skogsälv med avseende på avrinningsområdet

Källa: https://visitlulea.se/sv/rane-och-vita-alvdalar/artiklar-rane-och-vita-alvdalar/prastholm-orrbyn-niemisel/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Sundbergsholmen

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Forsnäset

Forsnäset är en övernattningsstuga som ligger i Nedre Råneälven. Nedre Råneälven är en av Norrbottens mest kända älvar och är känd för sitt vackra landskap och rika djurliv⁴. Det är en populär plats för friluftsliv och fiske.

Lillstrycken

Lillstrycken är en övernattningsstuga som ligger i Nedre Råneälven. Nedre Råneälven är Sveriges största kustmynnande skogsälv med avseende på avrinningsområdet.

Långforsen

Långforsen är en övernattningsstuga som ligger i Nedre Råneälven. Nedre Råneälven är en av Norrbottens mest kända älvar och är en populär plats för friluftsliv. Långforsen är en av de längsta forsarna på Järleån och sträcker sig över 1200 meter. Det går att övernatta i stugan och uppleva den mäktiga forssträckan vid högvatten.

Björnstenen

Björnstenen är en flyttblock med en mindre grotta väster om Morjärv. Grottan är ungefär två gånger tre meter och har varit björnide. Det berättas att här dödades på 1870-talet med spjut Norrbottens sista björn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.