Svarttjärnsmyran

Svarttjärnsmyran är en stuga där det går att övernatta och ligger i Sundsjöåsens naturreservat. Sundsjöåsens naturreservat ligger i en brant sluttning mot Indalsälven och sträcker sig ända upp till topparna på platån ovanför. Höjdskillnaden är hela 430 meter.

Här kan du vandra i naturskog som är flera hundra år gammal och besöka fäboden Nilsbölebodarna.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/besoksmal/naturreservat/sundsjoasen.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Svarttjärnsmyran

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Nilsböle

Nilsböle är en övernattningsstuga där det går att övernatta och ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en av Sveriges mest klassiska kanotleder och sträcker sig från länsgränsen ner till Liden. Leden är smal och ringlande i sitt övre lopp mellan branta bergsidor och vid Liden vidgas dalgången plötsligt.

Grottan på Motjärnsberget

Grottan på Motjärnsberget är en mindre grotta som ligger nordväst om Sundsvall. Grottan ligger svårtillgängligt och är ungefär fem meter stor och ligger under ett två meter högt överhäng. Enligt sägnen har grottan varit tillhåll för rövare.

Liden

Liden är en övernattningsstuga som ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled ligger i en av Sveriges vackraste dalar och erbjuder en majestätisk natur med fantastisk utsikt, utsträckta vildmarksområden.

Hallstabergsstugan

Hallstabergsstugan är en övernattningsstuga som ligger på Hallstaberget. Hallstaberget är en av de 400 topparna i Sundsvall som erbjuder fantastiska möjligheter för friluftsliv. Stugan byggdes 1934 av Indals hembygdsförening och har en magnifik utsikt över Indalsälven. Det finns även en grillplats och ved i vedbod strax intill.

Storbergets raststuga

Storbergets raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Storbergets naturreservat. Storbergets naturreservat ligger 6 kilometer sydväst om Sörforsa och omfattar 182 hektar varav 181 hektar är landareal och 1 hektar vatten. Berget ligger på gränsen mellan bergkullterrängen i väster och det flacka kustlandskapet i öster.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.