Tiggesbogrottan

Tiggesbogrottan ligger sydöst om Mjölby. Grottan är en 12 meter lång sprickgrotta med två ingångar, den södra består av ett 3 meter djupt ingånghål och den norra är en krypgång.

Källa: Svenska Grottor: Östergötland, s. 55

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Tiggesbogrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Trevåningsgrottan

Trevåningsgrottan är en grotta som ligger norr om Ulrika. Grottan består av fler underjordiska salar och trånga gångar. Ingången som kan vara svår att hitta är att två meter lodrätt hål vid en stor sten.

Solltorpsgrottan

Solltorpsgrottan är en urbergsgrottan som bildats när urberget spruckit när inlandsisen dragit sin tillbaka. Grottan har två trånga ingångar är svåra att se och ligger i gräskulle. Den största är ett tre meter långt schakt där det underlättar med ett rep. Den andra ingången trång. Väl nere i grottan öppnar den upp sig till en två meter bred och 2.5 meter hög korridor.

Svensbo

Svensbo är en övernattningsstuga som ligger vid Skullebo naturreservat. Skullebo naturreservat ligger i södra delen av Linköpings kommun och består av värdefulla kärr och gammal skog. I kärren finns det gott om ovanliga mossor som käppkrokmossa, olika skorpionmossor och stor skedmossa. Här växer även orkidéerna ängsnycklar och korallrot.

Hanebergsgrottorna

Hanebergsgrottorna ligger nordväst om Ulrika. Den största grottan leder ner till en stor sal och i dess norra vägg leder en spricka vidare till ytterligare en sal. I området finns flera grottor.

Laggarpsgrottan

Laggarpsgrottan är en sprickgrotta söder om Mjölby. Grottan är svårfunnen 10 meter lång spricka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.