Tjuvbergets brandtorn

Karta till Tjuvbergets brandtorn

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Grottan i Tjuvberget

Grottan i Tjuvberget ligger i ett naturreservat söder om Bollnäs. Grottan är ungefär femton meter lång men det finns flera sidogångar. Enligt en berättelse från 1790-talet ska ett rövarband sextio år tidigare gripits vid grottan.

Prästnäset

Prästnäset är en övernattningsstuga som ligger längs med Hälsingeleden och är en vandringsled som sträcker sig från Bollebergets skidstadion till Orbaden/Orfa. Leden börjar ca 300 m.ö.h., och är inledningsvis omgiven av skog och berg med milsvid utsikt. Tält är nödvändigt för övernattning längs merparten av denna sträckning, men stugor för detta ändamål finns t ex vid Hårgbodarna, Prästnäset och Bolleberget. Hälsingeleden är en vildmarksled som går stundtals långt från modern bebyggelse.

Belsåstornet

Belsåstornet är ett högt brandtorn på 20 meter som har en milsvid utsikt över de stora skogarna i Hälsingland.

Hårgaberget brandtorn

Källa: https://www.helahalsingland.se/artikel/har-ar-kommunens-hogsta-punkt

Hårgabergsstugan

Hårgabergsstugan är en övernattningsstuga som ligger på Hårgaberget i Bollnäs kommun i Hälsingland. Hårgaberget är ett berg som reser sig 212 meter över havet och på dess platta topp finns flera plana berghällar formade av inlandsisen. Berget är en omtyckt utkiksplats och på bergets topp står ett högt timrat utkikstorn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.