Tjuvgrottan

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Grottan ligger i ett stenröse 20 meter från sjön. Öppningen ligger ner mot sjön. Den största salen har ståhöjd, men det största delen av grottan består av krypgångar och mindre salar. Grottans totala längd ska vara 100 meter.

Sägnen säger att här ska tjuvar hållit till och plundrat båtar som passerat på sjön. Det ska också berättas att rövarna tog med sig en piga från Gillinge när de stal halm. Men piga släppte halmtussar efter sig och på så vis kunde rövarna spåras.

Karta till Tjuvgrottan

Visa positionen i Google Maps

Denna platsen behöver mer information. Känner du till platsen lämna gärna en kommentar och hjälp till med det som saknas.

Äventyr i närheten

Gillberga gryte

Det finns flera små grottor som du kan ta dig in i. Den största börjar i en klyfta några meter över marknivån. Den trånga öppningen vidgar sig snart i en 8 meter hög, 10 meter lång och 4 meter bred sal. Ryktet säger att grottan användes som gömställe under ryssarnas härjningar i skärgården 1719. Rövare […]

Gubbergsgrottan

Grottan består av ca 15 meter gångar med en sal i mitten. Salens golv ligger under närliggande Norrsjöns yta och kan vara blöt. Grottan nås lätt på vintern. Källa: Svenska Grottor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *