Trollkyrkan

Trollkyrkan är en ravin i Säxbergs naturreservat sydväst om Mora. Ravinen är 250 meter lång, 10 meter djup och 50 meter bred. Enligt sägnen har trollen haft sin kyrka i ravinen.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/05f6d561-9252-472e-af15-7a84be42e75a

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/dalarna/besoksmal/naturreservat/mora/saxberg.html

Källa: http://www.moraoutdoor.se/index.php/leder/beskrivning/saxberg-trollkyrkan

Karta till Trollkyrkan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Långsjön

Långsjön är en övernattningsstuga som ligger vid Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som tar form av två slingor runt sjöarna Siljan och Orsasjön. Leden är totalt 34 mil lång och sträcker sig i två slingor runt sjöarna Siljan och Orsasjön. Landskapet är mäktigt med stora skogar och höjdskillnader på 400 meter. På många håll passerar du småtjärnar och sjöar där du kan stanna för att bada och fiska.

Södra Garberg

Södra Garberg är en övernattningsstuga som ligger vid Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som tar form av två slingor runt sjöarna Siljan och Orsasjön. Leden är totalt 340 kilometer lång och sträcker sig i två slingor runt sjöarna Siljan och Orsasjön. Detta är en magnifik landskap med omfattande skogar och höjdskillnader på 400 meter. Leden passerar också små sjöar där du kan stanna för att bada och fiska.

Säljbergsgrottan

Säljbergsgrottan ligger nordost om Vansbro och Järna. Öppningen till grottan är rektangulär 1 meter bred och 2.2 meter hög. Grottan sträcker sig 9 meter rakt in i berget. Troligtvis har grottan varit en boplats för människor. https://www.instagram.com/p/BJf-6vugdyC/?utm_source=ig_web_copy_link

Norra Garberg

Norra Garberg är en övernattningsstuga som ligger längs Siljansleden, en 300 km lång vandringsled som går runt Siljan och genom Dalarna. Siljansleden är en fantastisk möjlighet att uppleva naturen och friluftslivet i området.Siljansleden sträcker sig från Fulåberg till Norra Garberg och vidare till Björka.Du kan övernatta på Norra Garberg och njuta av den vackra naturen i området.

Täxbergsgrottan

Täxbergsgrottan ligger väster om Mora. Grottan är en 11 meter lång sprickgrotta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.