Trollkyrkan

Trollkyrkan är en grotta som ligger i Vebomark väster om Lövånger. Grottan som ligger på Getmyrberget är en blockgrotta, med att förrum ca 5-6 meter i diameter, därifrån kan man komma in i en 12-15 lång tunnel till ett inre rum. Från fotbollsplanen i närheten ska det vara skyltat till grottan.

Källa: http://www.lovanger.se/byar-foreningar/byar/vebomark/

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC7856M_trollkyrkan

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Trollkyrkan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Lobergsgrottan

Lobergsgrottan ligger mellan Skellefteå och Umeå sydost om Bygdsiljum. Grottan är total 100 meter lång och är till största del 2-5 meter i tag.

Krypladan

Krypladan är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Kyrkstigen. Vill du övernatta finns den timrade slåtterladan ”Krypladan” nära korsningen Kyrkstigen/Brännvattsvägen.

Rövargrottan

Rövargrottan ligger på Petberget vid Bjurön sydost om Skellefteå. Grottan är ungefär fyra gånger fem meter stor. Enligt sägnen hade rövare grottan som tillhåll. Rövarna härjade i bygden men en dag fick befolkningen nog och en man som hette Erik Håkansson, även kallad Öjkalln, gillrade en fälla. Han lurade rövarna att stjäla en tunna brännvin. Medan rövarna sov ruset av sig efter att druckit brännvinet slog han ihjäl fyra dem med en yxa. Den femte flydde med en båt, men den var så dålig att den sjönk och han drunknade.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.