Tumba Tarzans grotta

Tumba Tarzans grotta är en grotta öster om Södertälje. Grottan ligger under några flyttblock och är ungefär fem gånger sju meter stora. Det berättas om att Tumba Tarzan, som var en brottsling på 1950-talet, hade grottan som gömställe. Läs gärna mer på länkarna om Tumba Tarzan.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/6620f8d6-a27a-4e62-9606-a4279f8b2e74

Källa: https://www.mitti.se/nyheter/reportage-folj-med-tumba-tarzan-pa-rymmen-fran-polisen/repqfb!3WyhwDZQe4ILQRb83KyQ/

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Tumba Tarzans grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Kassmyragrottan

Kassmyragrottan är en blockgrotta som ligger längs Dalvägen i Tumba. Grottan som är 13 meter lång har en trång ingång som leder till en sal med ståhöjd.

Uringegrytet

I blocksamlingen vid foten av berget finns flera stora stenblock med trånga krypgångar under. Grottans totala längd är 24 meter.

Sankt Botvids grotta

Sankt Botvids grotta ligger norr om Tullinge. Grottan ligger på sjösidan av Häggstaberget. Grottan är en sprickgrotta som är 11 meter lång och en meter bred. Som högst är grottan 8 meter hög.

Silverfallet

Silverfallet ligger i Södertälje. Fallet är kanske inte så stort jämfört med flera av de andra vattenfallen som heter Silverfallet. Men det är trots allt ett vattenfall.

Korpbergsgrottan

Korpbergsgrottan finns i en stor rasbrant där har grottor bildats. I områdets södra del finns en sal. Grottans sammanlagda längd är 107 meter. Källa: Svenska Grottor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.