Tyska kyrkan

Tyska kyrkan är en grotta som ligger öster om Skinnskatteberg. Grottan är ungefär sju gånger fyra meter stor och drygt en meter i tak. Enligt sägnen ska grottan använts som kyrka av utländska gästarbetare som byggde en närbelägen damm.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/4f57faaa-c78a-4219-b071-1f3e4b1233cf

Källa: https://www.fotosidan.se/blogs/tommysbloggosfar/tyska-kyrkan.htm

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Tyska kyrkan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Rudtjärnsgrottan

Rudtjärnsgrottan ligger öster om Skinnskatteberg. Grottan som har en kartlagd längd av 160 meter är ett av Västmanlands största grottsystem. Grottan har ett antal ingångar och många är sammanbundna med varandra. Grottan är ganska kompakt med gott om krypmöjligheter. Uppskattningsvis är höjdskillnaden mellan högsta blocket och djupaste punkten i grottan runt 10 meter. I komplexet finns även en del mindre salar. I grottan är det draget ett snöre som man kan följa runt de olika gångarna och salarna tills man kommer ut i andra änden. Det finns även några mindre grottor att upptäcka bland blocken https://www.instagram.com/p/4PlVxin2iV/?utm_source=ig_web_copy_link Källa:

Stenbjörnskojan

Stenbjörnskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Bruksleden. Bruksleden är en vandringsled som går genom småkuperad vildmarksterräng och karaktäriseras av de många mossar och våtmarker man passerar. Leden går i stort sett enbart på skogsstigar, undantaget två kortare sträckor på grusväg. Stenbjörnskojan är en gammal skogs-arbetarkoja med stall från 1930-talet och används nu som rast- och övernattningsstuga. Leden går upp på Stenbjörns-berget från kojan.

Grottan i Landsberget

Grottan i Landsberget är en mindre grotta öster om Skinnskatteberg. Grottan är ca 5 meter lång och med en höjd på en meter. I närheten finns flera andra mindre håligheter och nischer.

Stora Trehörningen

Stora Trehörningen är en övernattningsstuga belägen längs Bruksleden. Stugan ligger vid sjön Norra Morsjön. Bruksleden är en vandringsled som går i en västlig båge via Surahammar, Skinnskatteberg och Fagersta.

Älg Eriks stuga

Älg Eriks stuga är en övernattningsstuga belägen längs Bruksleden. Stugan ligger i en skogsglänta där det även finns gott om plats att slå upp tält. Inne i stugan finns våningsbäddar med plats för minst sex personer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.