Ugglekojan

Ugglekojan är en övernattningsstuga som ligger i Paradiset naturreservat. Stugan är öppen året om och gratis att nyttja. Ugglekojan är en rest från en samisk by som byggdes här under 50 talet. Byn är sedan länge borta men stugan står fortfarande kvar.

Paradiset naturreservat är ett stort skogsområde där du kan vandra i tyst och orörd natur. Området ligger högt och här finns många stenåldersboplatser som låg vid stranden när landet steg ur havet efter istiden.

Källa: https://www.scandinavianwilderness.com/sv/ugglekojan/

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/stockholm/besoksmal/naturreservat/paradiset.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Ugglekojan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Nysättragrottan

Nysättragrottan ligger Orlångens naturreservat söder om Stockholm. Grottan är en horisontell spricka.

Mellanbergsgrottan

Mellanbergsgrottan ligger i Orlångens naturreservat söder om Stockholm. Grottan är en ungefär 7 meter lång sprickgrottan.

Uringegrytet

I blocksamlingen vid foten av berget finns flera stora stenblock med trånga krypgångar under. Grottans totala längd är 24 meter.

Korpbergsgrottan

Korpbergsgrottan finns i en stor rasbrant där har grottor bildats. I områdets södra del finns en sal. Grottans sammanlagda längd är 107 meter. Källa: Svenska Grottor

Kassmyragrottan

Kassmyragrottan är en blockgrotta som ligger längs Dalvägen i Tumba. Grottan som är 13 meter lång har en trång ingång som leder till en sal med ståhöjd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.