Uhrs vagnbod

Uhrs vagnbod är en grotta som ligger mellan Vetlanda och Målilla. Grottan ligger under ett klippblock.

Källa: https://skiro.se/visit/sightseeing

Källa: https://vetlanda.se/download/18.77417bfa17284684cdf166c/1591782152154/Saljen%20runt%20Svenska.pdf

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC55KDQ_saljerundan-17-uhrs-vagnbod?guid=a5fe57cc-0e91-43e9-bcb1-d77f24bff8e9

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Uhrs vagnbod

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Klintamartas kammare

Klintamartas kammare är en grotta som ligger öster om Vetlanda. Grottan är en sprickgrotta och det sägs att på 1500- eller 1600-talet ska grottan varit bebodd av en kvinna som hetta Klinta-Marta.

Korsme kyrka

Korsme kyrka som också kallas Kallmyrkyrkan är en grotta som ligger nordväst om Virserum. Grottan är en blockgrotta som bildats av stenblock som lutar mot varandra.

Götsboda grotta

Götsboda grotta som också kallas Götsboda skreva eller Rövarskreven är en grotta som ligger sydväst om Kvillsfors mellan Målilla och Vetlanda. Grottan ligger i den norra delen av en bergsskreva.

Pukaskåragrottan

Pukaskåragrottan är en horisontell klyftgrotta som slutar i en kammare på 4x2 meter med 3 meters takhöjd. Grottan har i ofredstid använts som gömställe. Ett annat namn för grottan är Jättestugan.

Fridhems guldgruva

Fridhems guldgruva består av en en ca 25 meter lång stollgång, inne i gruvan finns två korta gruvorter åt sidan. Gruvan idag är helt övergiven, man får leta sig fram genom skogen för att hitta den. På platsen finns inga skyltar eller information. Inne i stollgången vid Fridhems guldgruva

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.