Uringegrytet

I blocksamlingen vid foten av berget finns flera stora stenblock med trånga krypgångar under. Grottans totala längd är 24 meter.

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Uringegrytet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Tumba Tarzans grotta

Tumba Tarzans grotta är en grotta öster om Södertälje. Grottan ligger under några flyttblock och är ungefär fem gånger sju meter stora. Det berättas om att Tumba Tarzan, som var en brottsling på 1950-talet, hade grottan som gömställe. Läs gärna mer på länkarna om Tumba Tarzan.

Korpbergsgrottan

Korpbergsgrottan finns i en stor rasbrant där har grottor bildats. I områdets södra del finns en sal. Grottans sammanlagda längd är 107 meter. Källa: Svenska Grottor

Kassmyragrottan

Kassmyragrottan är en blockgrotta som ligger längs Dalvägen i Tumba. Grottan som är 13 meter lång har en trång ingång som leder till en sal med ståhöjd.

Grottan på Kvarnklint

Grottan på Kvarnklint är en grottan under stora flyttblock söder om Södertälje. Grottan har två delar, den västra är ungefär tre gånger tre meter stor och den östra är ungefär fem gånger fem meter.

Vårdbergets grotta

Vårdbergets grotta ligger mellan Södertälje och Nynäshamn. Grottan är 4 meter lång och har skapats av ett hålrum mellan block.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.