Välserödsstugan

Välserödsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Soteleden. Soteleden är en vandringsled som sträcker sig genom Sotenäs kommun och är känd för sin vackra natur och möjlighet till friluftsliv.

Källa: https://soteguiden.se/f%C3%A5gellokaler%20norra%20delen/kister%C3%B6ds-%20och%20v%C3%A4lser%C3%B6dsvatten/%C3%B6vriga%20tips

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Välserödsstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Bollemyrstugan

Bollemyrstugan är en övernattningsstuga som ligger i Soteleden. Soteleden är en vandringsled som sträcker sig genom Sotenäs kommun och är känd för sin vackra natur och möjlighet till friluftsliv.

Rambergs kyrka

Rambergs kyrka är en grotta på västkusten. Grottan är en blockgrotta som har tre grottrum och en total längd av Sägnen berättar att efter reformationen ska den sista katolske prästen i trakten ha fördrivits hit till denna grotta.

Jätteklåvan

Jätteklåvan är en ravin som ligger nordost om Munkedal. Ravinen är 125 meter lång och 25 meter djup. Ravinen är till största delen smal och bara en meter bred, men på mitten är den ungefär 3 meter bred. I ravinen finns flera stenar fastkilade.

Svabe kyrka

Svabe kyrka är en grotta som ligger norr om Brastad. Grottan är en blockgrotta som är 12 meter lång.

Stenkyrkan

Stenkyrkan eller Grottan vid Hällers kyrka ligger norr om Brastad. Grottan är 24 meter lång och 10 meter djup och nischaktad. Ett väldigt klippblock har bildat grottan och det sägs att en flicka som mjölkade sin ko, blev begravd att blocket när det föll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.