Vålsjöfallet

Stråsjöbäcken faller vid Vålsjöfallet 48 meter nerför bergsidan i Vålsjö. Fallet är Hälsinglands högsta vattenfall. Vid fallets början finns en kvarn som är öppen för besök.

Vålsjöfallet
Vålsjöfallet

Källa: Eget besök på platsen

Karta till Vålsjöfallet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Järvsöklacks raststuga

Järvsöklacks raststuga är en övernattningsstuga som ligger i Järvsöklack naturreservat. Naturreservatet ligger ca 4 km nordost om Järvsö och 14 km sydost om Ljusdal. Järvsöklack naturreservat är ett av de största naturreservaten i Hälsingland och är känt för sin vackra natur och sina möjligheter till friluftsliv. Reservatet har en stor variation av skogstyper och är hem till flera olika djurarter såsom älg, björn och lodjur.

Kramstatjärns raststuga

Kramstatjärns raststuga är en övernattningsstuga som ligger längs Kramstatjärnsleden. Kramstatjärnsleden är en vandringsled som går genom Järvsöfjällen och är en del av Hälsinglands friluftsliv. Stugan är utrustad med vedspis, gasolspis, köksutrustning och fyra bäddar. Det finns även en torrtoalett och en vedbod vid stugan.

Klövsvallen

Klövsvallen är en övernattningsstuga belägen längs med Sjuvallsleden. Stugan har en bred säng och ligger i en vacker och omväxlande natur med fina utsiktsplatser och sjöar. Sjuvallsleden är en vandrings- och skidled som sträcker sig mellan sju fäbodvallar i vacker natur med fina utsiktsplatser och sjöar.

Klätthålet

Klätthålet är en grotta som ligger väster om Delsbo. Om grottan finns många historier och grottan omnämns redan på 1600-talet i Rudbecks Atlantica. Följ gärna länkarna nedan för att läsa mer.

Stora Öråsen

Stora Öråsen är en övernattningsstuga som ligger längs Sjuvallsleden. Sjuvallsleden är en vandringsled som går genom skogar och öppna myrmarker och bjuder på spännande naturupplevelser. Stugan har fyra bäddar och går inte att förhandsboka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.