Vårdbergets grotta

Vårdbergets grotta ligger mellan Södertälje och Nynäshamn. Grottan är 4 meter lång och har skapats av ett hålrum mellan block.

Källa: https://nynashamn.se/uppleva/se–gora/natur-parker-och-friluftsliv/grottor

Källa: https://27crags.com/crags/vardberget/cragmap/sams-vagg

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Vårdbergets grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Grottan på Kvarnklint

Grottan på Kvarnklint är en grottan under stora flyttblock söder om Södertälje. Grottan har två delar, den västra är ungefär tre gånger tre meter stor och den östra är ungefär fem gånger fem meter.

Bodenhoffs grotta

Bodenhoffs grotta ligger nordväst om Nynäshamn. Det sägs att Bodenhoff var en konstnär antingen från södra Sverige eller Danmark som smyckade smyckade gårdarna i omgivingen med målningar. Det berättas att han använde denna grotta som bostad.

Hålberg

Vid Hålberg finns grottan i branten ovanför en stor samling stenblock. Längden är 19 meter. I blocksamling finns fler grottor.

Korpbergsgrottan

Korpbergsgrottan finns i en stor rasbrant där har grottor bildats. I områdets södra del finns en sal. Grottans sammanlagda längd är 107 meter. Källa: Svenska Grottor

Klövängsgrottorna

Klövängsgrottorna ligger söder om Södertälje. I berget finns sprickor och nischer och under block finns håligheter. Den största grottan är 6 meter lång heter Grävlingsgrytet och har bebotts av en grävlingfamilj.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.