Vattenfall?

Enbart hittat på flygfoto..

Källa: https://www.hitta.se/kartan!~57.16906,16.01535,17.28846384983941z/tileLayer!l=1/tr!i=YJq6P4tI/geocode!l=57.16922:16.01403?s=8e662665

Karta till Vattenfall?

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

More kastell

More kastell ligger i Småland nordväst om Fågelfors och är en 7 km lång ravin. Ravinen har branta bergväggar som är upp till 40 m höga. Området har bildats genom att smältvatten från inlandsisen utvidgat en befintlig spricka. Längst ner i ravinen står en klippa som kallas kastellet och är en urbergshorst. Är man försiktig så går det att klättra till toppen av kastellet. Sprickan har historiskt haft en stor betydelse rent administrativt. Här går fortfarande gränsen mellan Linköpings stift och Växjö stift. Det sägs att Nils Dacke kan ha haft en bas i denna oländiga trakt där ingen kunde komma åt honom.

Grävlingsstenarna

Grävlingsstenarna är en grotta som ligger mellan flera stora block. Det finns en gång som är nästan 10 meter lång med ståhöjd. Det finns flera lägre krypgångar. I blocket runt omkring finns flera mindre grottor.

Boholms vattenfall

Boholms vattenfall ligger i Emån söder om Oskarshamn.

Skräddarkammaren

Skräddarkammaren ligger väster om Blomstermåla. Grottan är 5 meter gånger 1,5-2 meter och 1,5-2 meter hög. Grottan har skapats mellan klippblock och med ett klippblock till tak över den mellersta delen. Ingången är belägen i grottans norra del.

Hjert och Tektors grotta

Hjert och Tektors grotta ligger i Oskarshamn. Här sägs Hjert och Tektors, som var skyldiga till både rån och mord ha gömt sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.