Vattenfallet i Ormo

I Ormo naturreservat finns ett mindre vattenfall.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/besoksmal/naturreservat/ormo.html

Karta till Vattenfallet i Ormo

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Ytterby gamla kyrka

Ytterby gamla kyrka eller Sankt Halvards kyrka som den tidigare kallades ligger sydväst om Kungälv. Kyrkan byggdes på 1100-talet, men efter att den nya kyrkan invigdes 1870 fick den gamla förfalla.

Ragnhildsholmen

Borgen bestod av en huvudmur, omslutande en fyrkantig borggård, på vilken låg, stödda mot muren, hus och byggnader för besättning och förråd. På östra sidan låg ett grovt, fyrkantigt torn, och på södra fanns ett utanverk till skydd för porten. Det hela var omgivet av en vall med grav.[2] I de isländska annalerna nämns borgen som byggd av Håkon Håkonsson före 1257. 1275 inkvarterades svenske kungen Valdemar Birgersson med gemål där. 1304 erhöll Magnus Ladulås son hertig Erik Ragnhildsholmen jämte Kungahälla och en del av landet däromkring i förläning av norske konungen Håkon V. Det väns

Barneberga kyrka

Barneberga kyrka är en blockgrotta i Kungälv. Grottan är ca fem gånger 3 meter invändigt och det är ståhöjd på ena sidan.

Gybergs stuga

Gybergs stuga är en grotta som ligger väster om Kungälv. Grottan är totalt 13 meter lång. Ingången är smal och leder efter tre meter in till ett grottrum. Genom en trång passage fortsätter grottan sedan ytterligare sju meter in.

Gertruds gömma

Gertruds gömma är en grotta i Kungälv. Grottan är svårframkomlig sex meter lång grottgång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.