Vattufölle

Vattufölle är ett vattenfall som ligger i Tandövala naturreservat i västra Dalarna.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/download/18.6ae610001636c9c68e562bf/1527070214085/Tando%CC%88vala_skylt.pdf

Karta till Vattufölle

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Ryhällkammaren

Ryhällkammaren är en mindre grotta mellan Sysslebäck och Malungsfors. Grottan är fyra meter lång och enligt sägnen ska man offra en slant när man passerar grottan.

Digerfallet

Digerfallet ligger i övre Klarälven vid Tåsans gamla kraftstation. Tåsans vattenflöde är numera reglerat med av Tåsjödammen och vattnet går i tunnlar till Tåsans kraftstation i Sysslebäck, men trots detta är Digerfallet ett imponerande vattenfall. Tåsen vad tidigare en viktigt flottningsled för timmer. https://www.instagram.com/p/B99k3tYlpu8/?utm_source=ig_web_copy_link

Södra Åselbergssätern

Södra Åselbergssätern är en övernattningsstuga som ligger längs Nordvärmlandsleden. Nordvärmlandsleden är en 54 km lång vandringsled som går genom omväxlande och kuperad terräng och erbjuder många vackra utsiktspunkter och fina fiskevatten. Längs leden finns rastplatser med vindskydd och övernattningsstugor.

Norra Åselbergssätern

Norra Åselbergssätern är en övernattningsstuga som ligger i Nordvärmlandsleden. Nordvärmlandsleden är en 54 km lång vandringsled som går genom omväxlande och kuperad terräng och erbjuder många vackra utsiktspunkter och fina fiskevatten.

Trollsterhuset

Trollsterhuset eller Kläppengrottan som den också kallats ligger i Kläppen skidområde. I grottan ska det gå att stå raklång, med det finns även mindre krypgångar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.