Vaverön

Vaverön är en övernattningsstuga som ligger i Vaverön naturreservat. Reservatet är en tallskogsklädd ö i Siljan och är mycket betydelsefull för det båtburna friluftslivet i Siljan. Sommartid är det ett populärt besöksmål för båtlivet och vintertid kommer en och annan skridsko- eller skidåkare förbi. Det finns en väl skyddad gästhamn på öns sydsida och från land tar man sig enkelt ut till ön med en av de två roddbåtarna som finns för transporter till och från ön.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/dalarna/besoksmal/naturreservat/vaveron.html

Källa: https://www.leksand.se/medborgare/uppleva-och-gora/natur-och-friluftsliv/naturreservat/vaverons-naturreservat/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Vaverön

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Trollskurukojan

Trollskurukojan är en övernattningsstuga som ligger i Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som sträcker sig runt Siljan och är 300 km lång. Leden går genom skogar, över berg och genom byar och erbjuder en mängd olika upplevelser för den som gillar friluftsliv.

Björntjärn

Björntjärn är en övernattningsstuga som ligger i Mockalberget naturreservat och passeras av Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som sträcker sig runt Siljan och Orsasjön och är 34 mil lång. Leden följer främst gamla fäbodstigar, längs sjöar, över myrar och upp på berg och erbjuder en mängd olika upplevelser för den som gillar friluftsliv. Området runt Björntjärn har betydelse för friluftslivet i och med att skogsmiljön runt leden är skyddad för framtiden.

Modigs Kyrka

Modigs Kyrka är en mindre grotta i Leksand. Grottan är 3 meter lång och ska ha fått sitt namn från en soldat som hette Modig men gömde sig i grottan istället för att gå ut i krig.

Böle fäbodar raststuga

Böle fäbodar raststuga är en övernattningsstuga belägen längs Siljansleden. Siljansleden är en 34 mil lång vandringsled som går runt sjöarna Orsasjön och Siljan i Dalarna. Leden kantas av dalaidyll, fäbodar och röda stugor. Böle fäbodar raststuga ligger i närheten av Bastbergs fäbodar och Åsledens fäbodar.

Bysjöns raststuga

Bysjöns raststuga är en övernattningsstuga som ligger vid Bysjöns strand. Stugan är en del av Siljansleden som är en 34 mil lång vandringsled som sträcker sig i två slingor runt Siljan och Orsasjön. Siljansleden är känd för sin magnifika natur med omfattande skogar och höjdskillnader på 400 meter. Leden passerar också småtjärnar och sjöar där du kan stanna för att bada och fiska.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.