Villsjögrottan

Villsjögrottan är en mindre grotta som ligger nordväst om Gnarp. Grottan ligger under ett flyttblock som vilar mot ett annat flyttblock och är ungefär tre gånger fyra meter stor.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/22f56119-9197-4c79-9ffc-24c371e331ab

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Villsjögrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Västansjökullens brandtorn

Västansjökullens brandtorn ett torn som 1942 byggdes för brandbevakning. Tornet är byggt i stål.

Grottan i Vettberget

Grottan i Vettberget ligger öster om Gnarp. Grottan ligger i närheten av en gammal fornborg. I grottan finns ett fotavtryck inhugget, med oklart ursprung, det sägs kunna vara så gammalt som 3000 år.

Lappkyrkan

Lappkyrkan är en grotta som ligger vid Älgered sydost om Hassela. Grottan har bildats under ett klippblock. I en reseskildring för 1796 berättas att en familj med samer bodde på platsen. Familjen bestod av nio personer som bodde i en stor koja hade 100 renar.

Drömgrottan

Drömgrottan ligger på Midskogsberget söder om Sundsvall. Grottan är 185 meter lång och ligger i tre plan. Grottan är Medelpads längsta. Karta över grottan: https://idrottonline.se/ExpeditionAltitudKFMatfors-Klattring/globalassets/expedition-altitud-kf-matfors---klattring/dokument/drmgrottan.pdf

Mickegrottan

Mickegrottan ligger på Omsberget vid Kvissleby söder om Sundsvall. Grottan är ungefär 16 meter lång och har ytterligare 10 meter sidogångar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.