Villsjögrottan

Villsjögrottan är en mindre grotta som ligger nordväst om Gnarp. Grottan ligger under ett flyttblock som vilar mot ett annat flyttblock och är ungefär tre gånger fyra meter stor.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/22f56119-9197-4c79-9ffc-24c371e331ab

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Villsjögrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Västansjökullens brandtorn

Västansjökullens brandtorn ett torn som 1942 byggdes för brandbevakning. Tornet är byggt i stål.

Skärsättstugan

Skärsättstugan är en övernattningsstuga som ligger i Skärsättberget. Skärsättberget är en av de 400 topparna i Sundsvall som erbjuder fantastiska möjligheter för friluftsliv. Stugan är utrustad med grillplats, dass och vedbod och ligger drygt 1 km upp i skoterspår/stig. Från Skärsättstugan kan man se Nolbykullens stolta profil.

Grottan i Vettberget

Grottan i Vettberget ligger öster om Gnarp. Grottan ligger i närheten av en gammal fornborg. I grottan finns ett fotavtryck inhugget, med oklart ursprung, det sägs kunna vara så gammalt som 3000 år.

Lappkyrkan

Lappkyrkan är en grotta som ligger vid Älgered sydost om Hassela. Grottan har bildats under ett klippblock. I en reseskildring för 1796 berättas att en familj med samer bodde på platsen. Familjen bestod av nio personer som bodde i en stor koja hade 100 renar.

Notstugan

Notstugan är en övernattningsstuga som ligger i Grenforsen naturreservat. Grenforsen är ett kommunalt naturreservat sedan 1998 och är ett välbesökt friluftsområde med stigar och vindskydd. Det är ett vackert ravinlandskap med branta nipor och frodig vegetation längs en brusande fors.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.